Een prachtige omgeving

Kajakclub de Oeter bevindt zich op het eilandje van het Oeterdal in de gemeente Neeroeteren. Een prachtige locatie die zowel toeristische vaarders als echte wildwater-vaarders trekt. Het is zeker de moeite waard om hiervoor eens af te zakken naar het noordoosten van België. Het eilandje bevind zich in een prachtig groen kader en het is een toplocatie voor de watersport.

Kajakclub de Oeter staat voor een aangename dag beleven in de parel van het Oeterdal, vanuit waar je hele mooie tochten kunt maken. Bij ons kun je ook lessen volgen: alleen, met een groep, school, familie of bedrijf. Discipline en respect heeft de kajakclub hoog in het vaandel. Het hoogste doel van de club is om mensen een aangename middag te bezorgen. Ook doen wij er alles aan om de locatie en de natuur zo ongerept mogelijk te houden.

Een aangename dag beleven

Kajakclub de Oeter staat voor een aangename dag beleven in de parel van het Oeterdal, vanuit waar je hele mooie tochten kunt maken. Bij ons kun je ook lessen volgen: alleen, met een groep, school, familie of bedrijf. Discipline en respect heeft de kajakclub hoog in het vaandel. Het hoogste doel van de club is om mensen een aangename middag te bezorgen.

Daar zorgen al onze leden ook voor! Onder begeleiding of zelfstandig kun je het water betreden met een kajak, kano, waterfiets of sup.

Tijdlijn

1968

Oprichting Kajakclub

Kajakclub de Oeter bestaat al sinds 1968. Er worden al vanaf 1 juli dat jaar kajaklessen gegeven. De eerste voorzitters waren Gust Gathofs en Willem Bertjens.

1978

Verandering in het bestuur

Tien jaar na de oprichting volgde Noël Cuppens Gust Gathofs op.

1981

Grens van 200 leden bereikt

De club heeft drie jaar na de bestuurswissel 300 leden bereikt.

2007

Verandering in het bestuur

Peter op ’t Roodt en Johan Kessels volgen Noël Cuppens op als voorzitter en Noël wordt erevoorzitter.

2018

Viering 50 jarig bestaan

2020

Verandering in het bestuur

Sinds 2020 heeft de kajakclub een nieuw bestuur bestaande uit twee leden uit de oudere garde, zoals ze zichzelf noemen en vier jongeren die de club een boost willen geven.

2021

Uitbreiding aanbod

Voor de zomer van 2021 schaft de kajakclub waterfietsen en sub’s aan. Ook komt er een rondvaartboot om mensen van het eiland naar het natuurgebied Bergerven over te zetten.

2021

Renovatie van de loods, wc’s en kleedkamers

Gevierd met met een heropening van de kajakclub in het najaar en een nieuwe website, worden de gerenoveerde faciliteiten in gebruik genomen.

Het bestuur

Het bestuur van kajakclub De Oeter bestaat uit vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om de club en haar leden te voorzien van de faciliteiten en ondersteuning die zij verdienen.

Jemp PEETERS

Voorzitter

Noël CUPPENS

Erevoorzitter

Frank CUPPENS

Ondervoorzitter

René VAN DIJK

Secretaris

Jeroen HABRAKEN

Bestuurslid