Een dagje varen

Waar kun je varen?

Om te beginnen kan er gevaren worden naar Rotem of Dilsen, ten zuid-oosten van het beginpunt in Neeroeteren. Dit is een afstand van ongeveer 5 kilometer.

Wil je wat verder varen kun je ook naar Bree varen, dit ligt ten noord-westen van de kajakclub. Bree ligt ongeveer 10 kilometer boven Neeroeteren.

Tot slot kun je naar door het kanaal naar de Maas varen. Hier is het water wat wilder en heb je meer ruimte om te varen. De Maas is iets moeilijk om op te varen.

Lekker varen

Voor de wild-watervaarders

Voor de echte durfals organiseren wij ook tochten naar de Ardennen! Deze tochten duren een dag. Op deze dag trekken we met een groep naar de wilde wateren van de Ardennen. De tocht naar de Ardennen is een tocht van 15 kilometer op wild water. Onderweg bezoeken we nog wel eens een stadje om een kopje koffie te drinken en als het niet te druk is maken we ook een korte wandeling. De voorwaarden zijn dat je minimaal 25 meter moet kunnen zwemmen, je moet 7 jaar of ouder zijn en je zwemdiploma hebben gehaald.

De kosten voor deze dag liggen rond de €10 per persoon.
Meld je aan door te bellen naar Noël Cuppens op het nummer: 0476 354904.

Lessen volgen?

Wil je graag leren kajakken? Dat ben je bij kajakclub de Oeter aan het juiste adres. Wij bieden een lessenpakket aan van 5 lessen van twee uur. In deze lessen leer je hoe je de peddel het beste vast kunt houden, hoe je in of uit de boot stapt, hoe je manoeuvreert naar links en rechts en hoe je mooi recht blijft varen. De lessen worden gegeven in juli en augustus.

Dit lessenpakket kost €80 euro, je bent dan ook automatisch een jaar lid van de kajakclub.

Ben je er nog niet zeker van dat je het lessenpakket wil volgen? Begin dan met een gratis initiatieles! Deze lessen kun je volgen als je 7 jaar of ouder bent, je zwemdiploma hebt gehaald en onze zwemproef kunt afleggen. Je moet hiervoor 25 meter kunnen zwemmen in badkleding en zonder hulpmiddelen.

Les inplannen

Openingstijden

Onze openingstijden

1 juli tot en met 31 augustus

In het seizoen is de club iedere dag geopend van 10:00 uur tot 18:00 uur, al loopt dit op zonnige dagen nog wel eens uit.

Buiten het seizoen

Buiten bovengenoemde dagen is de kajakclub open op woensdag, zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00 uur.

Prijzen

Lidmaatschap of leren kajakken

  • Liggeld voor je eigen kajak: €15 per jaar
  • Lidmaatschap: €40 per jaar
  • 5 lessen van 2 uur: €75

Een dagje varen

  • Kajak huren €10,00 per uur
  • Sub huren €10,00 per uur
  • Waterfiets huren €10 per uur
Reserveer online